Jeg lå på sofaen i Bergveien 3 og lurte på hva jeg kunne gjøre for å aktivisere meg. Året var 1995 og jeg begynte å bli lei av Cola og ostepop. Da dukket tanke på hund opp i hodet. Etter litt søk rundt forbi, fant jeg en kennel i Vestby som haddde et kull springer spaniel valper. Lasse og jeg tok turen til Kennel Fantin og møtte Rigmor og Kjell. Vi fikk ta en titt i valpekassa, der det lå 11 spaniel-valper. Vel, ikke alle lå, en valp hadde det travelt med å leke med seg selv, før hun tok et 'stage-dive' opp i søskenflokken og sloknet. Det var Fantins Gorgeous Gjendi og det var valpen jeg valgte.
Etter 8 uker hentet jeg henne hjem. Var usikker på hva jeg skulle kalle henne i dagligtale; Trixie og Lise var to av navnene jeg vurderte. Landet til slutt på Bessie, etter Besseggen.
Men navnet forplikter så hun ble med meg to ganger over Besseggen.
Når Bessie var 5 år, planla jeg et valpekull på henne. Men akkurat da ble det oppdaget jursvulster på henne og etter hvert ble begge jurlistene operert bort.
På tross av det som ble beskrevet som en 'svært agressiv kreftform', levde Bessie over 14 år.
8. februar 2009 tok vi den tunge beslutningen om en siste tur til veterinæren. Hun sovnet stille inn, med en godbit i munnen.
Under er et utvalg av bilder av Bessie.

.

 

 

Picture of Morten Bråthen

Morten Bråthen

Fotograf som elsker turer i skog og mark med min firbente venn

Siste innlegg
Bildegallerier